Als je bezoek krijgt van de gerechtsdeurwaarder

1

Bezoek van de gerechtsdeurwaarder krijg je niet zonder reden. Staat de gerechtsdeurwaarder bij je op de stoep, dan is er behoorlijk wat aan de hand. Misschien moet je voor het gerecht verschijnen. De gerechtsdeurwaarder verstrekt je dan een officiële akte waarin staat waar en wanneer de rechtszaak zal plaatsvinden. Dit verstrekken wordt betekenen genoemd.

Ook ná de rechtszaak kan je een bezoekje van de gerechtsdeurwaarder verwachten; hij komt je dan officieel in kennis stellen van het vonnis van de rechter. Natuurlijk zijn dit allemaal geen leuke berichten. Wellicht heb je de neiging om je hoofd in het zand te steken en de gerechtsdeurwaarder te ontlopen. Bedenk dan echter dat dit de zaak meer kwaad dan goed doet.

Een rechtszaak is een rechtszaak en die vindt ook wel plaats zonder dat je er bij bent: je loopt dan een gerede kans om bij verstek veroordeeld te worden. Niet alleen zijn rechters niet gecharmeerd van mensen die het op het moment suprême laten afweten, maar je hebt tevens de kans verspeeld om nog een goed woordje voor jezelf te doen of jezelf in een beter daglicht te plaatsen.

Komt de gerechtsdeurwaarder met een bevel tot gerechtelijke uitdrijving, dan is het begrijpelijk dat de paniek in eerste instantie de overhand neemt. Gerechtelijke uitdrijving betekent immers dat je je huis binnen afzienbare tijd zal moeten verlaten, en waar kan je dan nog terecht? Diverse emoties, zoals verdriet, spijt, schaamte, boosheid en ontreddering kunnen zich van je meester maken.

Hou er echter rekening mee dat de gerechtsdeurwaarder enkel de boodschapper van het slechte nieuws is: hij of zij heeft part noch deel in jouw penibele situatie. Je frustraties en angsten afreageren op de gerechtsdeurwaarder is dan ook uit den boze. Probeer jezelf in de hand te houden en bedenk dat de gerechtsdeurwaarder ook alleen maar zijn of haar werk doet.

Delen >

1 reactie

  1. ik heb bezoek van een deurwaarder gekregen en de slotenmaker heeft mij slot beschadigd
    µwat kan ik doen of mag ik doen

Laat weten wat jij vindt